Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει στο ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ?



Κέντρο Επαγγελματικής κατάρτισης ή Κέντρο Επαγγελματικών Κτηνοδιών το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;;;


Μέχρι τώρα ξέραμε για την ΔΗΚΕΠΑ. Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για πάνω από ένα χρόνο 200 εργαζόμενοι (!) , μηδενική επιχορήγησή της από τον Δήμο από τον Ιούλιο του 2011 (!) , κλείσιμο των καλλιτεχνικών τμημάτων και των γυμναστικών ακαδημιών που δεν λειτουργούν για πρώτη φορά εδώ και 25 περίπου χρόνια , βαρηκοία του Δημάρχου που εμπαίζει τους πάντες οδηγώντας τις καταστάσεις στα όρια και ρίχνοντας τις ευθύνες παντού πλην της κακοδιοίκησής τους .

Τώρα μάθαμε και για το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ύστερα από παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη . Αποφάσεις με ψεύτικους παρόντες , αρνητική οικονομική πορεία , χρέος ύψους 130.000 ευρώ όταν πέρυσι ο Δήμος έδωσε 130.000 ευρώ για προσαρμογή του μετοχικού κεφαλαίου είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του .Επιπλέον είναι ανοικτό στην εφορία , δεν έχει φορολογική ενημερότητα , μπαίνει μέσα 10.0000 ευρώ τον μήνα , ενώ στην λίστα πληρωμών εμφανίζονται « διάφορα ».Το « ανέκδοτο » για να γίνει κατανοητό , είναι ότι κάθε μέρα εμφανίζονται δαπάνες για βενζίνη περίπου … 60 ευρώ !

Το θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει έτσι.16 δημοτικοί σύμβουλοι απ΄ολες τις παρατάξεις πλην του Πατίδη ( θέλει ότι κάνει , να το κάνει μόνος ) υπέγραψαν 2 κείμενα.Με το ένα ζητάνε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα οικονομικά του ΚΕΚ και με το άλλο ζητάνε άμεση σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ με θέμα την …αλλαγή της σημερινής Διοίκησης .Απότι φαίνεται την διαδικασία κίνησε ο Ζαχαρίας Ζούπης , ο οποίος για αυτόν τον λόγο έχει προκαλέσει την οργή του 2ου ορόφου . Όπως και να είναι , το ΚΕΚ θα προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις το επόμενο διάστημα , ενώ αναμένεται να έρθουν διάφορα στην επιφάνεια.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον…

Αυτά στον Δήμο πρότυπο διαφάνειας κατά το κατάπτυστο Ημερολόγιο που μοιράζει ο Λουκάς Τζανής αυτές τις μέρες. Που να μην ήταν κιόλας ….

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω ποιος κίνησε την διαδικασία, αλλά για να έχει αποτέλεσμα η όποια προσπάθεια χρειαζεται μια Διοικηση διάσωσης.
    Να αναλαβει μία διοικηση χωρις παραταξιακά βαρίδια, ο Ζουπης και ο κάθε Ζούπης να είναι στο συμβούλιο αλλα όχι στις άμεσες θεσεις διοίκησης (Πρόεδρος-Διευθύνων Σύμβουλος)διαφορετικά η όλη προσπαθεια εμφανίζεται σαν μικροκομματικό παιχνίδι.
    Η παραταξη Μελα και το ΚΚΕ να είναι στη διοίκηση με τους ίδιους όρους.
    Γενναται όμως ένα ερώτημα ποιοί θα βρεθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα? και δυστυχώς το φίδι είναι τεράστιο.
    Χρειάζονται άνθρωποι με ήθος ανιδιοτελεια και όρεξη για δουλειά χωρις ανταμοιβή.
    Μάλλον σπανίζει το είδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή