Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Διαλύουν τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας....!!!!!

Σε πλήρη αποσύνθεση ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή.

Σε κατάσταση εκτάκτου βρίσκεται ο συγκεκριμένος Δήμος της Β Πειραιά  με αποκλειστική και μοναδική ευθύνη του Δημάρχου Λουκά Τζανή.. Αφού έκλεισε την ΔΗΚΕΠΑ, αφού διαλύει το ΚΕΚ τώρα προσπαθεί να καταργήσει και υπηρεσίες του Δήμου...

Συγκεκριμένα με την υπόθεση του Δικαστηρίου της ΕΥΔΑΠ ενώ είχε βγεί απόφαση και ενώ ο Δήμος έχει τη διική του Νομική Υπηρεσία προσπάθησε να την αναθέση σε Δικηγορική Εταιρεία έναντι του 7% απο αυτα που διεκδικεί ο Δήμος...Δηλαδή 1.700.000 ευρώ...!!! Φυσικά σε κατάσταση πανικού την πήρε πίσω την απόφαση ανάθεσης της υπόθεσης....

Επίσης η σελίδα της Διαύγειας του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας υπολειτουργεί καθώς ανεβάζουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν.. Δεν υπάρχουν οι Συνεδριάσεις και οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και επίσης από τις 400+ αναθέσεις έργων έχει καμιά 50αρια...

Οι ταμπέλες που βρίσκονταν στις στάσεις λεωφορείων ξηλώθηκαν καθώς χάλασε ΄η συμφωνία που είχε ο Δήμος με τις διαφημιστικές εταιρείες. Έτσι οι στάσεις είναι ξηλωμένες και είναι πηγή κινδύνου καθώς ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να πέσουν στο κεφάλι κάποιου περαστικού...

Επίσης ο Εισαγγελέας έκανε κατάσχεση το αρχείο της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς υπάρχουν καταγγελίες για διάφορες παρανομίες...

Μετά από όλα αυτά ο τραγικός αυτός Δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος το καταστροφικό του έργο....

Η αντιπολίτευση είναι άφαντη εκτός της  "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" και τον επικεφαλή της Ζαχαρία Ζούπη που ενώ είναι δραστήρια στο θέμα της ΔΗΚΕΠΑ και έχει παρέμβει και με συγκεκριμένες προτάσεις σε άλλα θέματα φαίνεται και αυτή σαν να μην υπάρχει... Εκτός από την ΔΗΚΕΠΑ θα πρέπει να κοιτάξει και τα άλλα προβλήματα του Δήμου αλλά και των Δημοτών... Και να παρουσιάσει σιγά σιγά και τις δικές της προτάσεις...!!!!!

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει στο ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ?



Κέντρο Επαγγελματικής κατάρτισης ή Κέντρο Επαγγελματικών Κτηνοδιών το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας;;;


Μέχρι τώρα ξέραμε για την ΔΗΚΕΠΑ. Απλήρωτοι και ανασφάλιστοι για πάνω από ένα χρόνο 200 εργαζόμενοι (!) , μηδενική επιχορήγησή της από τον Δήμο από τον Ιούλιο του 2011 (!) , κλείσιμο των καλλιτεχνικών τμημάτων και των γυμναστικών ακαδημιών που δεν λειτουργούν για πρώτη φορά εδώ και 25 περίπου χρόνια , βαρηκοία του Δημάρχου που εμπαίζει τους πάντες οδηγώντας τις καταστάσεις στα όρια και ρίχνοντας τις ευθύνες παντού πλην της κακοδιοίκησής τους .

Τώρα μάθαμε και για το ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας  ύστερα από παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη . Αποφάσεις με ψεύτικους παρόντες , αρνητική οικονομική πορεία , χρέος ύψους 130.000 ευρώ όταν πέρυσι ο Δήμος έδωσε 130.000 ευρώ για προσαρμογή του μετοχικού κεφαλαίου είναι κάποια από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του .Επιπλέον είναι ανοικτό στην εφορία , δεν έχει φορολογική ενημερότητα , μπαίνει μέσα 10.0000 ευρώ τον μήνα , ενώ στην λίστα πληρωμών εμφανίζονται « διάφορα ».Το « ανέκδοτο » για να γίνει κατανοητό , είναι ότι κάθε μέρα εμφανίζονται δαπάνες για βενζίνη περίπου … 60 ευρώ !

Το θέμα δεν θα μπορούσε να μείνει έτσι.16 δημοτικοί σύμβουλοι απ΄ολες τις παρατάξεις πλην του Πατίδη ( θέλει ότι κάνει , να το κάνει μόνος ) υπέγραψαν 2 κείμενα.Με το ένα ζητάνε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για μια εφ όλης της ύλης συζήτηση για τα οικονομικά του ΚΕΚ και με το άλλο ζητάνε άμεση σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του ΚΕΚ με θέμα την …αλλαγή της σημερινής Διοίκησης .Απότι φαίνεται την διαδικασία κίνησε ο Ζαχαρίας Ζούπης , ο οποίος για αυτόν τον λόγο έχει προκαλέσει την οργή του 2ου ορόφου . Όπως και να είναι , το ΚΕΚ θα προκαλέσει έντονες αντιπαραθέσεις το επόμενο διάστημα , ενώ αναμένεται να έρθουν διάφορα στην επιφάνεια.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον…

Αυτά στον Δήμο πρότυπο διαφάνειας κατά το κατάπτυστο Ημερολόγιο που μοιράζει ο Λουκάς Τζανής αυτές τις μέρες. Που να μην ήταν κιόλας ….

Χαμός στον Κουρυδαλλό...

Χαμός στον Κορυδαλλό... Συνεχίζει να αποδυναμώνεται η Δημοτική Αρχή Κασσιμάτη

Ύστερα από την παραίτηση των 5 ( Βιδάλης Γιώργος, Γκόγκος Γεώργιος, Θανόπουλος Αλέξιος, Μελάς Ιωάννης, Συρίγου Άννα) σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται η παραίτηση άλλων 3 Δημοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Αρχής Κασσιμάτη.

Ένας-ένας πηδάει από το καράβι για να σωθεί..

Για να δούμε..Θα βγουν αληθινές οι πληροφορίες μας

Θεατρηκό εργαστήρι για παιδιά στον Πειραιά


Χώρος δημιουργικής απασχόλησης με τεχνικές θεάτρου

Σ' αυτον τον χώρο μπορούν να έρθουν παιδιά, να παίξουμε δημιουργικά με τεχνικές θεάτρου, πάνω σε παραμυθια, μύθους, ιστορίες. Έτσι πέρνουμε φόρα, ξεπερνάμε τις ντροπές μας, μειώνουμε τους θυμούς, αγαπάμε την παρουσία μας, την παρουσία του άλλου, την κοινωνία που συμμετέχουμε. 


Στοιχεία Επικοινωνίας: 

Τηλέφωνο: 3694 471 6398

Διεύθυνση: Αλκιβιάδου 135, Πειραιάς


Ε-mail:  spanthia@gmail.com


Eίδηση- Βόμβα: ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ


Μπορεί ο Λουκάς Τζανής να περιοδεύει περιχαρής στις λαικές αυτές τις μέρες μοιράζοντας το ημερολόγιο του Δήμου (?) που προκαλεί γέλια , αλλά τα σύννεφα πληθαίνουν γύρω από τον Δήμο. Δεν έφτανε που οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης θα μείνουν ,απ ότι φαίνεται απλήρωτοι.

Δεν έφτανε που στο ΚΕΚ γίνεται το έλα να δεις και έχει προκαλεστεί νευρική κρίση από την πρωτοβουλία 16 συμβούλων ( δες Ζούπη ) να ζητήσουν Δημοτικό Συμβούλιο για τα οικονομικά του και Γενική Συνέλευση μετόχων για αλλαγή Διοίκησης .

Ξαφνικά εμφανίστηκε και ο Εισαγγελέας Τετάρτη μεσημέρι στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας και …κατείσχε όλο το Αρχείο της ! Σύμφωνα με πληροφορίες , στο στόχαστρο βρίσκονται θέματα που αφορούν μεταδημοτεύσεις , βεβαιώσεις κατοικιών , πρόστιμα. Πηγές δε μας ενημέρωναν , ότι υπάρχει ανοικτή δικογραφία για παράβαση καθήκοντος !

Σε κάθε περίπτωση , όλα θα φανούν σύντομα. Το ερώτημα που μένει είναι :
Τι άλλο θα δούμε σ΄αυτόν τον Δήμο ?