Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ Ο ΤΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ..ΧΑΣΚΑ ! ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ( ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ )

Και να που τα « συκοφαντικά » blogs επαληθεύτηκαν για άλλη μια φορά . Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιώργος Χάσκας δεν ξάφνιασε κανένα όταν πήρε τον λόγο και ανάφερε ότι « για το καλό του Δήμου » θα βοηθήσει τον Δήμαρχο !

Υπενθυμίζουμε απλά ότι πριν λίγους μήνες ο Λουκάς Τζανής είχε απευθυνθεί στον π.Δήμαρχο, λέγοντας ότι απαξιεί ακόμα και να του μιλάει !! Αυτά για την αξιοπιστία της πολιτικής .


Από εκεί και πέρα , η κίνηση του Χάσκα δεν δημιουργεί κανένα νέο δεδομένο στο σκηνικό της πόλης , αφού από πέρυσι είχε πει ότι δεν συμμετέχει στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ( είχε πει ότι διαφωνεί με την ανάληψη της ηγεσίας της από τον Ζούπη και ότι θά πρεπε να περιμένουν τι θα πει το ΠΑΣΟΚ το 2014 ! Σημειωτέον δε , ότι ο Ζούπης ζήτησε ψήφο και πήρε το 90 % και βάλε της ολομέλειας της κίνησης ,μιλώντας για επανίδρυση της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ και ευρεία συσπείρωση δυνάμεων ).

Επίσης η κίνηση είχε προαναγγελθεί , αφού οι αγχωμένοι από την απομόνωση και λαϊκή κατακραυγή συνεργάτες του Καίσαρα ,το διέρρεαν εδώ και μέρες .


Ο Λουκάς Τζανής δεν κερδίζει τίποτα ,αντίθετα μετράει κάθε μήνα και μια αποχώρηση συμβούλου του ( ήδη του έχουν φύγει 8 και ετοιμάζονται άλλοι 3-4 ,ενώ έχουν διαχωρίσει την θέση τους το ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ ) .Άλλωστε δεν φαίνεται να συμφωνεί και κανένας με τον Χάσκα , ούτε από τον κύκλο των πάλαι ποτέ πολιτικών φίλων του . 


Μάλλον είναι μια κίνηση με ένα μεγάλο χαμένο : τον ίδιο τον Γ.Χάσκα που για λόγους δικούς του συμπλέει με ένα κραγμένο Δήμαρχο. Κραγμένο όχι πολιτικά , αλλά και για λόγους διαχείρισης και ηθικής .

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Στις 10 Φεβρουαρίου ιδρύεται μια νέα Δημοτική Κίνηση με την ονομασία " ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ " με επικεφαλής ,απ ότι φαίνεται τον Μπάμπη Μανουσιάδη από δυνάμεις βασικά του ΣΥΡΙΖΑ .

Καλό ξεκίνημα λοιπόν αν και οι πρώτες διακηρύξεις χαρακτηρίζονται μάλλον από γενικολογία και γενικά σχήματα. Ας πούμε όμως , ότι είναι μόνο η αρχή .Γιατί κατά τ ΄αλλα οι Δήμοι και ειδικά ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας δεν μπορεί να διοικηθεί με την επίκληση συνθημάτων όπως " υπέρβαση " , " σύγκρουση " , " καθαρά πρόσωπα " ,ειδικά όταν αυτά διατυπώνονται με μία τάση μηδενισμού όλων των άλλων. Έπειτα , τα γενικά συνθήματα οδηγούν ενίοτε σε λάθη επιλογών.

 Ας μην ξεχνάμε , ότι με τα ίδια συθήματα , ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στήριξε τον...Λουκά Τζανή στις εκλογές του 2010 !!! Ως " καθαρό " πρόσωπο τον στήριξαν επίσημα και μάλιστα στελέχη του πάλεψαν χρόνια δίπλα του ( π.χ ο Μπάμπης Μανουσιάδης ,Νίνα Γρηγορέα κλπ ) .

Κατά τα άλλα , φαίνεται ότι σημαντικό ρόλο στην Κίνηση και τις διεργασίες της έχει παίξει ο Δημήτρης Καρακώστας.

 Για να δούμε ....

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η Αγγελική Μελά υποψήφια για το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας;;;

Με το που μπήκε το 2013 άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα υποψήφιων Δημάρχων. Ανάμεσά τους και το όνομα της Αγγελικής Μελά. Το όνομά της εμφανίζεται ως σίγουρο για υποψήφια Δήμαρχο στα στέκια της Αμφιάλης. 

Το γνωρίζει άραγε ο Φώτης Μελάς ο οποίος παντού λέει ότι θα είναι υποψήφιος και πάλι;;;

Το γνωρίζουν και συμφωνούν τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης του Μελά;

Το γνωρίζει και συμφωνεί η ίδια η Αγγελική Μελά;

Νομίζω ότι είναι τρία εύλογα ερωτήματα. 

Αυτό πάντως που εμείς μαθαίνουμε είναι ότι το όνομά της το κυκλοφορούν βασικά δυο και κυρίως ένας Δημοτικός Σύμβουλος του Μελά. Το μέλλον θα δείξει....

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Ο έλεγχος θα δείξει...!!!!

Παναγιώτης Φασούλας, Αλέκος Χρυσός, Γιάννης Τσαβαρης, Σπύρος Σπυρίδων από τον Πειραιά. Έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Για ποιο πράγμα; Εξετάζονται για φοροδιαφυγή αδικαιολόγητο πλουτισμό.

Πριν κάποιους μήνες το είχε γράψει το "ΠΑΡΟΝ". Τώρα το έγραψε το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" (13-1-2013) δημοσιεύοντας συνολικά πάνω από 100 ονόματα αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Μακάρι να "μην τρέχει τίποτα". Ωστόσο, ας φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Ώρα ήταν. Βαρεθήκαμε να μας κοροϊδεύουν κάποιοι επώνυμοι.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τι ισχύει τελικά;;;

Για το ότι γίνεται οικονομικός και διαχειριστικός χαμός στο ΚΕΚ του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι γνωστό σε όλο το Πειραιά.

Για το ότι αποφεύγουν να γίνει συζήτηση για το ΚΕΚ όπως έχουν ζητήσει 16 Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι πάλι γνωστό και λέει πολλά από μόνο του. 

Ωστόσο κυκλοφορούν διάφορα άλλα, όπως για παράδειγμα ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΕΚ δεν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Θέμα πολύ σοβαρό για στέλεχος τέτοιας θέσης σε Α.Ε.

Τι γίνεται αλήθεια;

Και μια που αναφέραμε και το θέμα, ισχύει ή είναι παραπληροφόρηση;

Δεν θα ήταν άσχημο να κάνει μια δήλωση ο κύριος διευθύνων...

Εμείς δε θέλουμε να προδικάσουμε τπτ. Απλά μιας και ακούστηκε αυτό θα θέλαμε να μάθουμε αν είναι αλήθεια ή όχι...


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Να προσέχει...

Ο Ζαχαρίας Ζούπης πήρε την σκυτάλη της "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" από τον Αλέξανδρο Χρυσό τον Νοέμβριο του 2011 και είναι γεγονός ότι έδωσε μια νέα δυναμική. Οι παρεμβάσεις οι δικές του και της Κίνησης ήταν συνεχείς, πυκνές και σ' όλη την γραμμή του μετώπου. Άρχισε δε να σαρώνει τις γειτονιές, τα ΚΑΠΗ και μια σειρά χώρους.Πολλοί λένε ότι η λογική οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος. Βιάζονται όμως, βιάζονται πολύ. Γιατί υπάρχει άλλος ενάμισης χρόνος. Γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν. Αλλά και γιατί ορισμένοι "φίλοι" του του την φυλάνε για την κρίσιμη ώρα. Βέβαια ο Ζούπης είναι μανούλα στους χειρισμούς, αλλά ας έχει στο νου του το απόφθεγμα "τα βάλαμε με τα λιοντάρια και μας έφαγαν οι ψύλλοι".
Ας προσέχει λοιπόν!!!!!

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Επιβεβαίωση για μας η Παραίτηση του Αντώνη Τρέχα

Είναι από τους πιο σοβαρούς και συγκρατημένους ανθρώπους που διαθέτει το Κερατσίνι και το "Καλημέρα Κερατσίνι", ο Αντώνης Τρέχας, παραιτήθηκε από τις αρμοδιότητες που του έδωσε ο Τζανής. Απηύδησε απ 'ότι φαίνεται και αυτός και "την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια".

Απλά υπενθυμίζουμε για όσους έχουν ξεχάσει ότι από την παράταξη του Λουκά Τζανή έχουν ανεξαρτητοποιηθεί οι Κώστας Χρονόπουλος, Γιάννης Τσούτσας, Κλαίρη Πάστρα, Μαρία Μαϊλη, Αννα-Μαρία Δασκαλάκη, Μπάμπης Μανουσιάδης, Μαρία Μαράκου, ενώ έχουν αποσύρει την στήριξή τους ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜ.ΑΡ που ήταν τα μόνα κόμματα που επίσημα τον είχαν στηρίξει προεκλογικά. Όσον αφορά δε πόσοι άλλοι έχουν κατά καιρούς αυτή τη διετία παραιτηθεί από αρμοδιότητες, ξεπερνούν τις 20-25!!!

Καληνύχτα Λουκά....!!!

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Τελείωσαμε και μείναμε μονάχοι Δήμαρχε....

Απελπιστικά μόνος αισθάνεται τον τελευταίο καιρό ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.. Στην Πίτα που έκοψε ο Δήμαρχος συγκεντρώθηκαν όλοι και όλοι 50 άτομα...

Ο Δήμαρχος όπως μας είπαν άνθρωποι από τον στενό του κύκλο είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με την εικόνα αυτή καθώς βλέπει τον τελευταίο καιρό να χάνει δυνάμεις..

Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τους επόμενους 1-2 μήνες αναμένονται νέες αποχωρήσεις από την παράταξή του...

Δυστυχώς ένας Δήμαρχος με ισχυρή λαϊκή εντολή μέσα σε δυο χρόνια κατέρρευσε.. Δυστυχώς αυτό οφείλεται ότι άνθρωποι που τον εμπιστεύτηκαν από το 2006 τους έκανε πέρα εν μια νυκτί για να χωρέσει "τα λαμπερά πρόσωπα του Κερατσινίου-Δραπετσώνας".

Μάχη για τις θέσεις αντιδημάρχων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Χαμός γίνεται στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας καθώς γίνονται οι τελευταίες διεργασίες πριν την ανακοίνωση των Αντιδημάρχων...

Ο κ. Καψοκόλης μάλλον πάει για αλλάγή καθώς είναι μηδενική η προσφορά του στη Παιδεία και μάλλον θα αναλάβει ο κ. Θεοχάρης

Επίσης μια θέση διεκδικούν ο Γιάννης Λάλος καθώς επίσης σχεδόν σίγουρη θεωρείται πως Αντιδημαρχία θα πάρει και η κ. Γεωργακοπούλου..

Η κ. Βάνα μάλλον θα αποτελέσει παρελθόν και την θέση της θα πάρει η Ρένα η Μόσχου...

Περίπλοκη είναι και η περίπτωση του κ. Οικονομάκη καθώς τελευταία έχει ξεσπάσει μεγάλη κόντρα με τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή...Από τη μια ο Λουκάς Τζανής είναι απογοητευμένος με τον κ. Οικονομάκη αλλά από την άλλη είναι πολύ δύσκολο να τον αλλάξει καθώς αυτό θα προκαλέσει μεγάλους τριγμούς στην Παράταξη του Δημάρχου..

Να δούμε λοιπόν τι θα ισχύσει από όλα αυτά...Αναμονή ολίγων ημερών......

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Το έλα να δεις στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας...

Καρφωτές μεταξύ Δημάρχου και αντιδημάρχου

Πριν λίγες μέρες ο Εισαγγελέας έκανε έφοδο στην Δημοτική Αστυνομία και προέβει σε κατάσχεση των αρχείων της... Από τι ακουγόταν στους διαδρόμους του Δημαρχείου του την έκανε καρφωτή ο Δήμαρχος στον κ. Οικονομάκη...

Με την σειρά της εχθές η Δημοτική Αστυνομία πήγε και έγραψε για κοινόχρηστους χώρους τον άνθρωπο που έχει στήσει το Παγοδρόμιο απέναντι από το Δημαρχείο..Άνθρωπο που συνδέεται στενά με τον Δήμαρχο-"στολίδι" της πόλης Λουκά Τζανη..

Η μάχη λοιπόν καλά κρατεί και να δούμε στο τέλος ποιος θα νικήσει.... Ο μόνος ηττημένος είναι ο Κερατσινιώτικος και Δραπετσωνίτικος λαός... 

Λεφτά υπάρχουν στον Κορυδαλλό.....

Αλλά για "χορούς και πανηγύρια" και όχι για τους απλήρωτους εργαζόμενους...!!!!!

Από τι μάθαμε ο Δήμαρχος κ. Κασσιμάτης προχώρησε σε τελετές βραβεύσεων σχολείων και οι εκδηλώσεις δεν ήταν και από τις πιο φθηνές.. Την ώρα δλδ που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους της Δημοτικής τους Επιχείρησης εκείνος διοργανώνει γλέντια...Αυτό είναι το κοινωνικό πρόσωπο που θέλετε να δείξετε κ. Δήμαρχε;;; Ξεφτίλα..

Υ.Γ.1. Τελευταία μαθαίνουμε ότι θα κάνετε αντιδήμαρχο τον κ. Μακρυνό...Μετά σου λέει "δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι"... Από το κακό στο χειρότερο πάτε Δήμαρχε αλλά μυαλό δε βάζετε...

Υ.Γ.2. Ο ένας έφαγε 12 μήνες φυλακή... Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού...Να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος...